Bewustwording


VANUIT HET SCHEPPEN VAN ORDE DRAAIT ALLES OM BEWUSTWORDING. 
HOE GRAAG WIL JIJ VERANDERING IN JE LEVEN? 


Jij kunt van jouw diepste pijn jouw grootste kracht maken, of je nu fysiek ofwel psychisch belemmerd wordt! Haal jij jouw talenten naar boven ondanks beperkingen. 


Leer begrijpen dat je wortels dieper settelen en je groter kunt groeien door alle tegenslagen die je meemaakt.

Durf je donkere lagen te aanschouwen en samen op reis te gaan

Als je je bewust word van overtuigingen die jouw blokkeren en leert deze te veranderen naar overtuigingen die helpend zijn, kan het zijn dat deze overtuigingen voor situaties gezorgd hebben die reacties in het lichaam hebben veroorzaakt die vast kwamen te zitten. Dit noemen we soms ook wel een trauma.
Wanneer je een traumatische ervaring meemaakt, kan het zijn dat het gedeelte van je hersenen het fight or flight systeem activeert. De emotionele reactie kan dan een emotie vastzetten in je lichaam. Hierdoor ontstaat er een veranderd patroon van denken voor ervaringen die daarna komen, waardoor er ook een andere reactie kan ontstaan op een ervaring.
Door deze reacties en vastzittende emoties kunnen ziektes ontstaan.
Emotionele blokkades oplossen in je lichaam zorgt ervoor dat je je lichaam gezond houd en in een hoge frequentie.

Er zijn veel manieren om je lichaam gezond te houden en de emotionele blokkades uit je lichaam te krijgen/ houden.
Manieren waar ik mee werk zijn:

– Ademen
– Koudwaterbaden
– Cacao


Ademen

Als je stress of angst ervaart kun je verkeerd ademen. Dit kan zorgen voor hyperventilatie. Hyperventilatie kan heel veel verschillende klachten geven en deze kunnen je leven erg beïnvloeden.
Je hier bewust van worden is natuurlijk de eerste stap en daarna is het belangrijk goed te leren ademen.
Goed ademen is 1 ding. Je kunt je adem ook gebruiken om emoties die vast zitten los te krijgen. Dit doe je door middel van ademtechnieken. Er zijn heel veel verschillende ademtechnieken waarmee je je lichaam kunt ondersteunen.
Meer weten of eens kletsen over wat ademhaling voor jou zou kunnen doen, stuur mij een berichtje via de contactpagina


Koudwaterbaden

Zelf heb ik de laatste jaren goed ervaren wat koudwater- of ijsbaden voor je gezondheid kunnen doen.
Koudwaterbaden-of ijsbaden hebben als voordeel dat het
– ons immuunsysteem versterkt
– Je alertheid verhoogt, dat komt omdat je hartslag verhoogd, je bloeddruk gaat omhoog en je ademhaling gaat sneller.
– je humeur verbetert
– Je herstelt sneller
– het versnelt je stofwisseling, wat je gewicht kan beinvloeden
– je huid wordt strakker
– versterking autonome zenuwstelsel
– Pijnbestrijding

Mijn eigen ervaring is pijnbestrijding en het meer ontspannen krijgen van spieren, het versterken van mijn autonome zenuwstelsel.
Wil jij hier meer van weten klik hieronder….

Ademen en koudwater-of IJsbaden
Wil je weten of ervaren hoe deze combi werkt klik op de afb.!


Cacao

Cacao is één van de beste superfoods op aarde. Het is rijk aan magnesium, ijzer, kalium, koper, zink en andere voedingsstoffen.

MAGNESIUM
Met 28,5g cacaopoeder krijg je even veel magnesium binnen als meeste magnesiumtabletten. Dit in voedingspatronen vaak deficiënte mineraal heeft een ontspannende werking op de spieren en kan een onrustig brein tot rust brengen. Magnesium helpt je ook om sneller in te slapen en dieper en langer door te slapen. Het verlaagt cortisol en reguleert melatonine; het slaaphormoon. Cacao bevat van nature ook cafeïne, maar de hoeveelheid is te klein om een belemmerend effect te hebben op de nachtrust.

IJZER
Met 20g cacao krijg je even veel ijzer binnen als met 100g rundvlees, 200g boerenkool of 66g amandelen. IJzer is belangrijk voor een goede zuurstofhuishouding in je lichaam.

KALIUM
Kalium speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van een normale bloeddruk, en dat is dan ook waar het gebruik van cacao mee in verband wordt gebracht. Groene groentes bevatten doorgaans de meeste kalium, maar cacao bevat 3-4x meer!

KOPER
Koper is een belangrijke hulpstof (cofactor) voor de enzymen die betrokken zijn bij de energieproductie, de ijzerstofwisseling, de hersen signaal overdracht en voor de aanmaak van huid en andere bindweefsels.

ZINK
Cacao is ook een van de meest zink-rijke plantaardige voedingsbronnen. Milde tot matige zinktekorten komen regelmatig voor met grote gevolgen. Zink is een essentiële voedingsstof voor een normale werking van het immuunsysteem en onmisbaar voor
honderden chemische reacties die te maken hebben met celdeling, celgroei, wondheling, de energiestofwisseling, de werking van insuline en de ontwikkeling van het brein en zenuwstelsel.

WERKZAME STOFFEN
Van de cacaoboom wordt voor fytotherapeutische doeleinden ook de zaden van de vrucht gebruikt; deze worden cacaobonen genoemd. Hierin zitten de volgende belangrijke werkzame inhoudsstoffen: de xanthinen theobromine, cafeïne en theofylline, polyfenolen, flavonoïden, de gecondenseerde catecholtanninen monomere catechine en epicatechine, proanthocyanen, anthocyaninen, apigenine, kaemferol, quercetine, isovitexine, luteoline, magnesium, fenylethylamine en anandamide.

BIJ HART & VAATZIEKTEN
Cacao bevat veel antioxidanten en verminderen oxidatie van cholesterol en vaatwandontsteking. Daarnaast is het een natuurlijke bloedverdunner omdat de plaatsjeaggregatie wordt verminderd. Hierdoor is rauwe cacao een prima middel om in te nemen om hart- en vaatziekten te helpen voorkomen.

OVERIGE MEDICINALE WERKINGEN VAN CACAO
Van cacao wordt ook gezegd dat het de volgende werkingen kent:
🤎 Theobromine heeft een luchtwegen-verwijdende werking en verlicht op deze manier astmatische klachten.
🤎 Cacao vermindert de kans op het krijgen van ouderdomsverschijnselen zoals cataract of staar, verminderd gezichtsvermogen, verslechterde leverfunctie en de neurodegeneratieve aandoeningen Parkinson, Alzheimer en dementie.
🤎 Cacao stimuleert het centrale zenuwstelsel en kan worden ingenomen om slaperigheid, vermoeidheid, uitputting, verminderde alertheid en verminderde concentratie tegen te gaan.
🤎 Cacao heeft een licht euforische werking, onder andere door de xanthinen die erin zitten; hierdoor kan het worden ingezet bij neerslachtigheid.
🤎 Cacao vermindert de eetlust; je zit sneller vol en het kan daarom bij een dieet helpen dat is gericht op gewichtsverlies.
🤎 Cacao zorgt er voor dat de hersenbloedvaten zich samentrekken. Dat wordt vasoconstrictie genoemd. Hierdoor kan het andere stoffen meehelpen om hoofdpijn en migraine te verlichten. Voorbeeld: cacao verhoogt de werking van aspirine.
🤎 Cacao is een zeer goede bron van magnesium en zorgt dat een tekort aan dit mineraal wordt opgeheven.
🤎 De licht euforische makende werking, en de vochtafdrijvende werking en het feit dat er veel magnesium in zit is een reden voor sommige artsen om rauwe cacao voor te schrijven bij vrouwen met PMS.
🤎 Uitwendig kan cacaoboter worden gebruikt als een verzachtend middel bij droge en schilferende huid.
🤎 Daarnaast bevat cacao ook veel van het stofje fenylalanine. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blijer voelt. Fenylalanine wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine. En dopamine ken je misschien wel: het verhoogt je geluksgevoel en concentratievermogen.


Bron: Mensengezondheid / nieuwsbrief Jesse v/d Velde